A kartonzáró gépek használata a gyakorlatban

A kézi csomagzáró gép használata roppant egyszerű, de nem árt, ha tisztázunk pár alapvető dolgot. Aki már csomagolt nagy tételben is tudja, hogy a ragasztószalag tépő szinte minden folyamatnál szükséges. Legyen az karton doboz, műanyag fólia vagy csomagolópapír mindig szükség van ragasztószalagra. Érdemes beszerezni egy kartonzáró gépet, mert nem drága és látványosan megkönnyíti a csomagolás folyamatát.

Sokfajta kartonzáró gépet lehet vásárolni. Az egyik legfontosabb szempont a minőség. A jó munkához jó eszköz kell, tartja a mondás. Alaposan nézzük meg, hogy a ragasztószalag feszítő fokozatmentesen állítható legyen, mert minden ragasztószalag más-más feszítési erőt igényel. Ezek után szemléljük meg a vágóélet. Itt arra figyeljünk, hogy éles legyen és az a megfelelő, ha tüskeszerűen cikk-cakkos az éle.

Legyünk biztosak abban, hogy a csévetartóra teljesen rátoltuk a csomagolószalagot. Egyébként a széleit gyűrni fogja, ami a szalag tapadását csökkenti az esztétikáról nem is beszélve. A ragasztószalagot mindig úgy helyezzük rá a kartonzáró gépre, hogy a szalag nem ragasztós fele nézzen a görgő irányába.

A ragasztási folyamat végén a csomagolószalagot el kell szakítani - vagy, ahogy sokan mondják - tépni. Ehhez döntsük előre a csomagzáró gépet a karunk felemelésével és egy határozott mozdulattal húzzuk a gépet a ragasztással ellentétes irányba. Akkor jó a vágás, ha az átlátszó műanyag leszorító lap már elérte a szalag és a doboz felületét.

A csomagzáró gépek többsége a standard 50 mm-es ragasztószalagokhoz készült. Ezek többsége a 22-30 mm szélességű ragasztószalagokkal is szuperál. Az 50mm-nél szélesebb szalagokhoz is léteznek gépek, de ezek beszerzése csak indokolt esetben nélkülözhetetlen.

Forrás: wts.hu, 2018-12-28 23:31

 

netablak Hírek Honlapkészítés