Hogyan szüntethetem meg a vállalkozásomat?

Hogyan szüntethetem meg a vállalkozásomat? A cégek is részei a körforgásnak, nap, mint nap alapítanak és szüntetnek meg vállalkozásokat. Amikor a tulajdonosok úgy döntenek, hogy nem folytatják tovább, vagy egyszerűen csak nincs más választásuk és a vállalkozást meg kell szüntetniük, a cégalapításhoz hasonlóan, szabályos keretek között kell megtenniük.

Hogyan lehet egy vállalkozást megszüntetni, és mindez mekkora kiadásokat ró a tulajdonosokra? Ha nem különleges okból akarunk megszüntetni vállalkozást, akkor a végelszámolási eljárást kell választani. Szükség lesz könyvelőre és ügyvédre is szabályos lebonyolításhoz, ami akár több hónapot is igénybe vehet. A döntést bejegyzik a cégbíróságon, majd várni kell 40 napot, hogy a hitelező igények, követelések befuthassanak.

Ha nem érkezik ilyen és minden rendben van, a cégbíróság törli a vállalkozást. Ez természetesen kiadásokkal jár, ami többe kerül, mint a cégalapítás. A kiadások a munkadíjakat és a kifizetendő illetékeket tartalmazzák, ami átlagosan 80-120 ezer forintot tesz ki.

Amennyiben szakmai segítségre van szüksége, keressen fel minket bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!