Milyen adókat kell fizetnie vállalkozása után?

Cégek vállalkozások adóbefizetési kötelezettsége

Egy vállalkozás nem csak előnyöket tartogat magában, hanem bizonyos kötelezettségeket is. Ahhoz, hogy egy cég a törvényeknek megfelelően működhessen, a különböző adók befizetéséről is gondoskodni kell. A kérdés már csak az, hogy a különböző vállalkozásformák esetében mely adók azok, amelyek elengedhetetlenek a hivatalos, szabályos működéshez?

Manapság az egyéni vállalkozás a legelterjedtebb, ezért értelemszerűen sokakat érdekelhet az, hogy ebben az esetben melyek azok az adók , amelyeket kötelesek a cégtulajdonosok befizetni. Az egyéni vállalkozóknak a nyugdíjjárulék, természet- és pénzbeli egészségügyi járulék, munkaerőpiaci járulék és nem utolsó sorban szociális hozzájárulási adó befizetéséről kell gondoskodniuk.

Az egyéni mellett természetesen a társas vállalkozói forma is jelen van az üzleti életben. Ezek a cégtulajdonosok lehetnek Bt. vagy Kft. tagjai, vagy egy egyszemélyes Kft. vezetői is. Az adókötelezettségük hasonló az egyéni vállalkozókéhoz azzal a különbséggel, hogy szakképzési hozzájárulást és személyi jövedelemadót is kell fizetniük.

Ha további kérdései lennének az adók befizetésével kapcsolatban, keressen minket bizalommal elérhetőségeinken!

netablak Hírek Honlapkészítés