Tagváltozás, székhelymódosítás? Ne feledkezzen meg a cégmódosításról!

Tagváltozás, székhelymódosítás? Ne feledkezzen meg a cégmódosításról! Az üzleti életben előfordulhatnak olyan helyzetek, amikhez minden tekintetben alkalmazkodni szükséges, ehhez pedig cégmódosításralehet szükség. Ezzel kapcsolatban vannak olyan szituációk, amikor elkerülhetetlen, hogy az adott módosítás hivatalos úton is regisztrálva legyen, ugyanis, ha ez nem történik meg, komoly büntetésekre lehet számítani a hatóságoktól.

Amennyiben a vállalkozáson belül a bel- vagy kültagokat illetően következne be változás és emiatt a korábbi tagsági jogviszony megszűnik, szükség van a cég hivatalos módosítására, azonban, ha a tagváltozás a cég vagyonát is érinti, a vállalkozás módosításához az eljárás illetékének 40 százalékát is meg kell fizetni.

A székhelymódosítást szintén csak hivatalos úton lehet bejegyeztetni. A változást akkor lehet illeték és közzétételi költségtérítés megfizetése nélkül bejelenteni, ha a cégbíróságon a változás a cég tevékenységi körét érinti. Emellett akkor is, ha a változás állami vagy önkormányzati döntés alapján a vállalkozás székhelyének más megye illetékességi területéhez való csatolására vagy a cégjegyzékbe bejegyzett helységnév, utcanév, illetve házszám változására vonatkozik. Ezeken a szituációkon kívül a székhelyet érintő cégmódosításkor a tulajdonosoknak számolniuk kell költségekkel.

Ha további kérdései lennének a cégmódosítással kapcsolatos kötelezettségekről, forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken!

Közösen, még sikeresebbé válhat vállalkozása
Előre is köszönve megelőlegezett bizalmát:

 +36 1 267 - 4254

netablak Hírek Honlapkészítés